Det är den tid på året igen då vi börjar tänka på vårstädning i våra hem. Ett av de bästa sätten att organisera sig är att göra sig av med skräp, och ett sätt att göra det är med dessa 5 enkla förvaringstips!

Dessa fem tips hjälper dig att rensa ditt hem utan att du behöver spendera en massa pengar på dyra nya möbler eller organiseringskorgar.

1.- Börja med att rensa ut röran i vardagsrummet.

Du kan börja processen med att rensa ut röran i ditt vardagsrum. Detta är ett bra sätt att bli av med saker som får ditt utrymme att kännas trött och oönskat.

När du har gjort detta är det dags för nästa steg.

Förvara dina förnödenheter snyggt i dina köksskåp.

Ett av de bästa sätten att städa upp snabbt är att organisera det du redan har. Ta bort all mat från dina skåp och skafferi för att se till att det inte finns några dolda överraskningar, och lägg sedan tillbaka allt snyggt! Försök att använda behållare om möjligt i stället för skålar eller burkar eftersom det är lättare att se vad som finns i dem.

2.- Lägg alla leksaker i ett skåp för att skapa mindre rörigt i andra rum

Det här tipset är något som jag har implementerat i mitt hem. När någon ny kommer in i huset kan de knappt se något på golvet på grund av hur städat det är. Om du planerar att skaffa nya möbler är det viktigt att sätta alla dina gamla möbler på ett ställe och sedan ta bilder och mätningar och mätningar och mätningar och sedan köpa nya möbler baserat på dessa mätningar.

3.- Ta en titt i ditt hem och se vad du kan förvara i andra rum som skulle vara bättre för det

Det är en bra idé att ta en titt runt ditt hem och se vad du kan förvara i andra rum som skulle vara bättre för det. Om du till exempel bor i en liten lägenhet kan du genom att förvara utomhusföremål som cyklar eller trädgårdsutrustning utanför bostadsutrymmet göra rummen mer beboeliga.

4.- Lägg alla dina kläder i lådor eller byråer i stället för att ha dem på galgar eller på golvet

På så sätt behöver du inte oroa dig för att kläderna blandas ihop, och det sparar också mycket utrymme.

Jag gillar att sätta alla mina kläder på galgar och placera dem i garderoben, men om du letar efter fler idéer för att spara utrymme så prova den här tekniken.

En sak som jag dock rekommenderar är att använda krokar över dörren så att dina lådor inte blir smutsiga av att rockar eller jackor skjuts tillbaka in i dem.

Detta kommer att hålla allt fint och snyggt!

Se också till att ha en tvättkorg nära till hands så att du snabbt kan tvätta när det behövs. På så sätt slipper du ha högar med otvättade kläder som ligger och skräpar ner i rummet, vilket definitivt underlättar när det är dags att städa upp!

5.- Häng upp dina jackor så att de inte tar upp plats i garderoben, och häng halsdukar och slipsar snyggt på hyllor nära dörren.

Om du hänger dina jackor snyggt sparar du så mycket utrymme i garderoben. När det är möjligt, häng halsdukar och slipsar på en hylla nära dörren.

Om du har många skor, lägg de högsta skorna framför de kortare för att spara utrymme.

Donera saker som fortfarande är bra – du får skatteavdrag, blir av med skräp och hjälper någon annan!

Spara utrymme genom att hänga upp plånböcker på krokar eller över stolsryggarna.

Dessutom är förvaringsmattor utmärkta för att förvara extra filtar eller kuddar som du inte vill lägga undan ännu.

Förvara din tvättkorg i garderoben så att den inte skräpar ner i korridorer och andra rum. Förvara ett paraply vid dörren om det inte finns plats inomhus, bredvid klädställ etc. Om utrymmet tillåter, förvara ett paraply vid alla ytterdörrar! Om du har ett husdjur, se till att de har en egen leksakslåda för att förvara saker som hundgodis/ben/bollar etc. Alla dessa små tips kommer att hjälpa till att spara tid när du städar eftersom allting har sin plats nu, vilket gör städningen mycket enklare! Dessutom ger mindre skräp mer utrymme att andas! Ett sista tips som jag rekommenderar är att lägga undan lite pengar.

Slutsats

Det bästa sättet att städa snabbt är att organisera det du redan har. Ta bort all mat från dina skåp och skafferi för att se till att det inte finns några dolda överraskningar, och lägg sedan tillbaka allt snyggt! Försök att använda behållare om möjligt i stället för skålar eller burkar eftersom det är lättare att se vad som finns i dem.

Det kan vara lätt att garderober och lådor i ditt hem som en gång var organiserade blir röriga med tiden; men det behövs inte alltför mycket ansträngning från din sida när du organiserar dessa utrymmen igen genom att följa några enkla tips som att förvara kläder i byrå istället för på galgar (detta sparar utrymme), hänga jackor snyggt nära dörren, använda krokar över dörren så att lådans innehåll inte blir smutsigt, med mera.

Glöm inte att donera om du inte längre vill ha det eller spara pengar. Om det finns för mycket skräp i ditt hem kommer detta att ta mycket tid; men återigen hjälper det att organisera det som redan finns! =>Röret kan vara överväldigande när man städar upp så allt jag rekommenderar är att fokusera på ett rum i taget, som sovrummet först, och sedan gå vidare till ett annat område efter att det är rent innan man börjar med nya (på så sätt blir varje utrymme rengjort grundligt). De här små tipsen bör hjälpa till att hålla saker och ting snyggt och prydligt för gott: häng kappor snyggt nära dörren, förvara kläder i kommoden i stället för på galgar, använd krokar över dörren osv.

By Alen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *